Hehkuvan värikäs Lappeenranta

Turismin myötä Lappeenranta on kehittynyt monipuoliseksi viihteen ja vapaa-ajan keskukseksi: todennäköisesti yhdestäkään saman kokoluokan suomalaiskaupungista ei löydy vastaavaa ostosmahdollisuuksien ja viihdepalvelujen kattausta. Pikkukaupungin tunnelma, suuren kaupungin tarjonta!

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Ensimmäinen suomenkielinen näytelmä, Pietari Hannikaisen Silmänkääntäjä, esitettiin vuonna 1849 nimenomaan täällä Lappeenrannassa. Myös loppuvuonna 2015 Lappeenrannassa eletään historiallisia aikoja, kun uusi kaupunginteatteri avaa ovensa ydinkeskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinan kolmannessa kerroksessa. Uudet teatterin tilat ovat upeat ja sijainti ainutlaatuinen. Edellisen kerran Suomessa on avattu uusi teatterirakennus 1980-luvulla.

Lappeenrannan kaupunginteatterin ohjelmisto on viihdyttävä ja monipuolinen. Näytökset pyörivät suurella ja pienellä näyttämöllä. Omien ensi-iltojen ja kantaesitysten lisäksi estradeille tuodaan suosittuja vierailuesityksiä. Sijainti kauppakeskuksessa on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen ratkaisu, jonka katsotaan ennakoivan teatterimaailman rakennemuutosta: esitykset ja tarinat palaavat ikään kuin juurilleen, torille ja kansan keskelle. Teatterin tilat sijaitsevat kolmannessa kerroksessa kansitasolta laskettuna. Alakerroksissa on kauppoja ja kahviloita, toisessa kerroksessa ravintoloita ja elokuvateatteri. Teatterin, ravintoloiden ja kauppojen välittömässä yhteydessä ja saman katon alla sijaitsee Sokos Hotel Lappee.

Elämys on lähellä!

lprteatteri.fi

Kesäteatteri

Linnoituksen alueella sijaitsevassa kesäteatterissa koet viihtyisiä hetkiä joka kesä vaihtuvan ohjelman parissa.

Kaupunginorkesteri

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on yli satavuotias vetreä vetovoimatekijä. Kaupunginorkesteri ei ole vain Lappeenrannan Sinfonikot, vaan myös Saimaan ja maakuntamme Etelä-Karjalan soiva käyntikortti. Tervetuloa matkalle musiikkiaarteiden maailmaan!

Lappeenrannan Balettigaala

Rendezvous, maailman ensi-ilta. Kansallisbaletti/Brno. Musiikki: André Mathieu. Koreografia: Mário Radačovský. (Kuva: Ari Nakari)

Lappeenrannan Balettigaala on eurooppalaisen tanssin juhlaa. Se tunnetaan joka vuosi uusiutuvasta, mielenkiintoisesta ohjelmasta. Luvassa on sekä koreografien mestariteoksia että loistavia esiintyjiä Euroopan kiinnostavimmilta balettinäyttämöiltä, joilla on juuret vahvasti klassisessa traditiossa, mutta ilmaisu tätä päivää.

Golf

Lappeenrannasta löydät kolme upeaa luonnonkaunista golf-kenttää: Kahilanniemi (9 reikää), Golf Saimaa (18 reikää) ja Etelä-Saimaa Golf (18 reikää). Huippukuntoista Etelä-Saimaa Golfia pidetään yhtenä Suomen kauneimmista kentistä. Se on rakennettu kallioiselle Saimaan saarelle, jota ympäröivät upeat rantakalliot, pienet lahdelmat ja joka puolella näkyvä sininen Saimaa.

Huippu-urheilua

Meidän pojat. Jääkiekkojoukkue SaiPa ponnistaa Lappeenrannasta.

SM-tasolla lappeenrantalaisseurat pelaavat jääkiekkoa, koripalloa, salibandyä, naisten pesäpalloa ja kaukalopalloa. SaiPa, NST Lappeenranta, Pesä Ysit, LrNMKY ja Catz tunnetaan Suomen urheiluelämässä laajalti.

Myllysaari

Myllysaari on kesällä nuorten suosituimpia ajanviettopaikkoja.

Myllysaaren perhepuisto on suosittu virkistys- ja vapaa-ajanviettoalue Lappeenrannan keskustan tuntumassa, Saimaan rannalla. Myllysaaressa voi uida ja saunoa, kuntoilla, parkourata, pelata rantalentistä huippuluokan kentillä tai seikkailla Flow Parkissa. Viheralueilla on tilaa lekotteluun uimisen ja liikunnan lomassa.

Katujuna

Ympäristöystävällisellä maakaasukäyttöisellä katujunalla tutustut kepeästi ja edullisesti kaupungin tarjontaan kesäkuukausina.

Pyöräilyreitit

Pyöräilijöille Lappeenrannassa on 275 km upeita  pyöräilyteitä, joista 95 km pääreittejä. Reitit johdattavat sinut kansallismaisemien keskelle ja historiallisten kohteiden äärelle. Suosituimmat reittiohjeet löydät Lappeenranta pyörällä -sivustolta.

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa -kylpylähotelli Rauhan alueella tarjoaa kylpylä-, saunamaailma- ja ravintolapalveluiden lisäksi monenlaista muutakin tekemistä. Alueella on mm. 18-reikäinen golfkenttä Golf Saimaa sekä Kauppakeskus Caprissa sijaitseva Angry Birds -aktiviteettipuisto.

Helposti ulkomaille

Lappeenrannan kansainvälinen lentokenttä palvelee charter-lentoja. Lappeenrannan lentokenttä on Suomen ensimmäinen maakunnallisesti omistettu lentokenttä. 

Allegro

Allegro-juna vie sinut Lappeenrannan Vainikkalan asemalta Pietariin puolessatoista tunnissa. Päivittäin ajetaan neljä edestakaista vuoroa.