Kaupunki maailman kauneimman luonnon äärellä

Saimaa on suomalainen kansallisaarre, jonka antimista lappeenrantalaiset saavat nauttia joka päivä. Satumaisen kaunis luonto, puhdas ympäristö sekä vertaansa vailla olevat virkistysalueet houkuttelevat alueelle myös matkaajia kaikkialta maailmasta.

Wall Street Journal: Saimaa maailman viiden upeimman joukossa

Rönsyilevä verkosto luotoja, kanavia ja saaria – näin kuvailee Wall Street Journal Saimaata, jonka se nostaa maailman viiden kauneimman järven joukkoon. Saimaa kuvataan idylliseksi ja luonnonkauniiksi piilopaikaksi, jonka metsäiset rannat ovat täynnä mökkejä ja jonka puhtaat vedet kuhisevat taimenia. Lue artikkeli täältä.

Saimaan kanava

Eksoottista Saimaan kanavaa pitkin risteilet Lappeenrannasta kätevästi vaikka Pietariin tai Viipuriin – ilman viisumia! Jos haluat viettää aivan erityisen kesäpäivän Saimaalla, lähde parin tunnin risteilylle vaikka lounasaikaan tai nauti herkullinen illallinen upeita saaristomaisemia ihaillen. Saimaan kanavan historiaan pääset tutustumaan kesäisin Saimaan kanavan museossa.

Hiekkalinna

Arvostetut hiekanveistäjät loihtivat tuoreista ideoista ja kolmesta miljoonasta kilosta hiekkaa satumaisen monumentin Saimaan rannalle, historiallisen Linnoituksen tuntumaan kesäkuukausien ajaksi. Hiekkalinna on jo vienyt meidät viidakkoon, avaruuteen, merirosvojen ja prinsessojen pariin, tieteen saavutusten ja nähtävyyksien äärelle, keskelle kivikautta dinosaurusten valtakuntaan, sirkukseen ja niin edelleen.

Piipahda etukäteen sivustolla: hiekkalinna.lappeenranta.fi.

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan elävä linnoitus museoineen, kahviloineen ja käsityöpuoteineen kutsuu rauhoittumaan ja nauttimaan Saimaan maisemista sen valleilta. Linnoituksen vehreät ruohokentät ovat kesäisin myös täydellinen paikka istahtaa piknikille.

Linnoituksen upeat vallit tarjoavat luonnonkauniin miljöön kesäiselle piknikille.

Satamatori

Satamatori on suosittu kesäinen kohtauspaikka. Moni poikkeaa lounastamaan sataman kioskeille tai vain istuskelemaan ja nauttimaan satamarannan tunnelmasta.

Vety ja Atomi

Lappeenrantalaisten moderni perinneherkku on tajunnan räjäyttävä välipala nimeltä Vety. – Sen kun syö, ei pety, vakuuttaa kokenut satamatorin kioskikauppias.

Vety on kinkulla ja kananmunalla täytetty lihapiirakka, johon lisätään mausteita asiakkaan toiveiden mukaan. Vedyn kevennetyssä versiossa Atomissa on muuten samat raaka-aineet kuin vedyssä, mutta joko kinkku tai kananmuna puuttuu. Vetyjä ja atomeita voit nautiskella satamatorilla sekä kauppatorilla.

Pusupuisto

Lappeenrannan Vanhapuisto eli Pusupuisto perustettiin vuonna 1850 Lappeenrannan Linnoituksen etelänpuoleisten vallien edustalle. Vanhapuisto sai lempinimekseen Pusupuisto, koska siitä tuli suosittu varusmiesten ja heidän tyttöystäviensä kohtauspaikka. Puiston laidalla sijaitsee Lappeenrannan vanhin kioski, Pusupuiston kioski, joka on rakennettu 1893.

Rantapuisto

Kaupunginlahden matkustajasataman rakentamisen aikoihin 1800-luvun loppupuolella Kaupunginlahden rantaa siistittiin Rantapuistoksi eli Kasinon puistoksi, jota kehitettiin osana kylpylämatkailua. Nykyisin lapsiperheitä houkuttelee Rantapuistoon muun muassa Kipparinkatuun rajoittuva leikkipuisto. Rantaraitti penkkeineen sekä satama kioskeineen ovat suosittuja kaupunkilaisten kohtauspaikkoja, ja usein puistopuiden suojassa järjestetään piknikjuhlia.

Spektroliitti

Poimi oma kivi taskuun! Ylämaan kaunis jalokivi spektroliitti on Suomen kansallisjalokivi ja maakuntakivemme.