Lappeenranta – Miksi täältä lähtisin?


Sari Kaasinen

Kansanmusiikkitaiteilija, Toimitusjohtaja (Kehruuhuone)

”Viihdyn Lappeenrannassa todella hyvin! Kaupunkina tämä on kaunis, sopivan kokoinen ja sijainniltaan erinomainen – täältä on yhtä pitkä matka Helsinkiin, Pietariin ja synnyinpitäjääni Rääkkylään.

Lappeenrannassa on upeaa pienen kaupungin yhteisöllisyyttä, joka vie mukanaan. Minusta on tullut täällä kova SaiPa-fani, vaikka ennen Lappeenrantaan muuttoa jääkiekko ei kiinnostanut pätkääkään.

Erityisesti pidän siitä, että Lappeenrannassa arvostetaan sekä kulttuuria että urheilua. Juuri nyt täällä on meneillään todella hyvä pöhinä! Paikallinen kulttuuri ja ylpeys karjalaisesta osaamisesta ovat nostamassa päätään hienolla tavalla.”

Sarin Lappeenranta TOP 5 -paikat:

1. Oma koti
2. Rakenteilla oleva Kehruuhuone Linnoituksessa
3. Satama
4. Kaupungin upeat rantaraitit
5. Kisapuiston jäähalli


Niina Virtanen

Lappeenrannan PR-lähettiläs, nuorten maastohiihdon SM-pronssimitalisti

”Muutin Lappeenrantaan Lahdesta opiskelemaan kemiantekniikkaa LUT:iin. Yliopiston pieni koko ja kehuttu yhteishenki tuntuivat houkuttelevilta. Muutettuani koin positiivisen kulttuurishokin: eteläkarjalaiset ovat hyvin erilaisia verrattuna juroihin hämäläisiin. Kaikki ovat täällä niin iloisia, avoimia ja puheliaita.

Urheilijana minulle ovat tärkeitä Lappeenrannan hyvät ja monipuoliset harjoitusmaastot. Mikä parasta, maisemat ovat upeat Saimaan ansiosta. Vesistön läheisyys on ehdottomasti kaupungin paras puoli.

Nautin todella paljon eteläkarjalaisten tavasta elää: iloisuudesta ja avoimuudesta. Alueella on myös useita työllistäjiä, joten uskon viihtyväni täällä pitkään.”

Niinan Lappeenranta TOP 5 -paikat:

1. Skinnarilan kampus
2. Huhtinieman lenkkipolut
3. Satama
4. Myllysaari
5. Linnoitus


Ville Koho

Jääkiekkojoukkue SaiPan kapteeni

"Lappeenrannassa parasta on se, että täältä löytyy kaikki ja kaikki on lähellä – palvelut, luonto, työ ja ystävät. Kaupunki ei ole liian iso eikä liian pieni, vaan ihmisen kokoinen.

Kotikaupunkina tämä on todella viihtyisä ja kaunis – varsinkin satama-alue, jonka veroista ei Suomesta montaa löydy. Täällä on myös todella hyvät ulkoilumaastot ja harrastusmahdollisuudet sekä tietysti Saimaa. Vietämme perheen kanssa paljon aikaa mökillä.

Itse tykkään ihan älyttömästi asua Lappeenrannassa. Myös perhe on viihtynyt täällä tosi hyvin!"

Villen Lappeenranta TOP 5 -paikat:

1. Koti
2. Mökki
3. Jäähalli
4. Ravirata
5. Satama


Satu Luoto

Kuntoutusylilääkäri, Eksote

”Muutimme mieheni kanssa tänne pääkaupunkiseudulta. Lappeenranta haarukoitui puhtaasti elämänlaadun näkökulmasta – halusimme ulos kehäkolmosen ruuhkista.

Lappeenrantaan muutto tuntui siltä kuin olisimme muuttaneet loman keskelle. Sielu lepää jo työmatkalla – jonka voi tehdä Pikisaaresta veneellä, jalan, pyörällä, hiihtäen tai autolla.

Lappeenrannassa on kaikki hyvän olon elementit. Palvelut ovat kävelymatkan päässä ja harrastusmahdollisuuksia on valtavasti. Lisäksi täällä tapahtuu koko ajan todella paljon.

Monet tuttavat ihmettelivät aluksi, miksi Lappeenrantaan, mutta kun he kävivät täällä, ihmettely lakkasi.”

Satun Lappeenranta TOP 5 -paikat:

1. Koti Pikisaaressa
2. Konnunsuon vanhan vankilan veneverstas
3. Saimaa
4. Satama
5. Hiekkalinna