Uusi elämä Saimaan rannalla

Järvimaisemia, kesäkaupungin sykettä, maaseudunrauhaa… Lappeenrannassa on poikkeuksellisen paljon valinnanvaraa asuinalueiden ja asuntotyypin valinnassa. Kaupunki varmistaa uusien asuinalueiden käyttöönotolla ja täydennysrakentamisella, että valinnan vara lisääntyy entisestään.

Lappeenranta kannustaa rakentajia tonttitakuulla

Kun haluat rakentaa Lappeenrannan kaupungin maille, saat takuuvarmasti tontin. Kaupungin tonttitakuun piiriin kuuluvat ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetut asuinrakennukset sekä yritysten toimitilat ja varastorakennukset.

Tonttitarjontaan voi tutustua kaupungin verkkosivuilla Palvelut > Kaavoitus > Vapaat tontit
tai kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkissä.

Asiakaspalvelu Winkki auttaa sinua kaikissa Lappeenrannan asioissa. Kysy meiltä!

Villimiehenkatu 1
53100 Lappeenranta

Puhelin (05) 616 2220
Sähköposti: winkki@lappeenranta.fi

Runsaasti laadukkaita vuokra-asuntoja

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy on kaupungin omistama luotettava ja turvallinen vuokranantaja. Asuntopalvelulla on lähes 4500 asuntoa eri puolilla Lappeenrantaa: sekä kerrostaloissa että rivitaloissa, yksiöistä neliöihin.

Käy tutustumassa sivulla www.aspakoti.fi ja lähetä asuntohakemus. Asuntopalvelumme auttaa sopivan kodin löytymisessä!

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy
Valtakatu 44, 53100 Lappeenranta
avoinna: ma-pe klo 8.00 – 16.00
puh. 0204 96 3216
www.aspakoti.fi
aspainfo@lappeenranta.fi

Arki sujuu Lappeenrannassa

Pienestä suuresta kaupungista löydät palvelut läheltä sinua! Hyvät liikenneyhteydet takaavat arjen sujuvuuden 24/7. Lappeenrannassa liikut kätevästi jalan, pyörällä, autolla tai bussilla.

Pyöräilijöille Lappeenrannassa on 275 km upeita  pyöräilyteitä, joista 95 km pääreittejä. Lappeenranta pyörällä -sivustolta löydät pyöräilyreitit.

Kansainvälinen yliopistokaupunki

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijat muodostavat yhdessä lähes 8000 opiskelijan monialaisen opiskelijayhteisön ja samalla Kaakkois-Suomen suurimman korkeakoulukampuksen.

Opiskelija-asuntotilanne Lappeenrannassa on erinomainen. Kaupunki ja opiskelija-asuntosäätiö LOAS takaavat, että jokainen opiskelunsa aloittava saa asunnon joko keskustan tai kampuksen tuntumasta.

Korkeakoulujen läheisyydessä sijaitsee Lappeenrannan elinkeinoyhtiö Wirma Lappeenranta Oy, joka opastaa yrittäjiksi aikovia, sekä Technopolis Skinnarila, joka palvelee toimitiloihin liittyvissä asioissa.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT)

OPEN YOUR MIND!

Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) on suomalaisen yliopistokentän edelläkävijä: ensimmäinen yliopisto, joka yhdisti tekniikan ja talouden. LUT:n strategisia osaamisaloja ovat vihreä energia ja teknologia, kestävän kilpailukyvyn luominen sekä kansainvälisenä Venäjä-yhteyksien rakentajana toimiminen.

LUT ratkaisee globaaleja tulevaisuuden haasteita ja kasvattaa suunnannäyttäjiä yhteiskunnan eri sektoreille. Yliopisto tarjoaa koulutusta kauppatieteissä ja tekniikassa. LUT:sta valmistuneet työllistyvät vaativiin ja hyvin palkattuihin tehtäviin sekä kotimaisilla että kansainvälisillä työmarkkinoilla.

www.lut.fi

Saimaan ammattikorkeakoulu (Saimia)

Sosiaali- ja terveysala sekä hotelli- ja ravintola-ala täydentävät liiketaloutta ja tekniikkaa Saimaan ammattikorkeakoulussa. LUT:n tapaan englanninkielinen opiskelu on vaihtoehto useassa koulutusohjelmassa.

www.saimia.fi

Lappeenranta auttaa yrittämään

Kaupunki tukee monipuolisesti tänne asettuvia ja täällä toimivia yrityksiä. ”Yhden luukun palvelumalli” takaa kiireiselle yrittäjälle kaikki palvelut vaivattomasti samasta paikasta.

Kaupunki avustaa yrityksiä myös toimitilojen hankinnassa. Kaupungin tonttitakuu varmistaa sen, että jokainen voi rakentaa omat tilansa mittatilaustyönä. Uudet toimitilat ja teollisuusalueet sijaitsevat parhaiden liikenneyhteyksien välittömässä läheisyydessä.

Tutkimus- ja tuotekehitysmahdollisuudet ovat yliopistokaupungissa käden ulottuvilla. Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto on kansainvälisesti tunnustettu energia- ja ympäristötekniikan osaamisestaan sekä Green Campuksestaan. Alueelle on sijoittunut energian ja vihreän teknologian osaajia ja yrityksiä. 

Mahdollisuus kansainväliseen liiketoimintaan

Innovatiivinen toimintaympäristö ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista tai sen laajentamista. Venäjä-liiketoimintaosaaminen ja sitä tukevat koulutuspalvelut takaavat suomalaisille ja ulkomaisille yrityksille aina sopivimmat palvelut Lappeenranta–Pietari-akselilla. Yritystoiminnan laajentaminen Venäjän markkinoille on Lappeenrannasta käsin pääsääntöisesti helpompaa kuin muualta.

Tervetuloa mukaan!

Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa sinua menestymään!

www.wirma.fi